ביום הראשון ללימודיי בתיכון בן גוריון בנס ציונה, בשיעור הראשון בכיתה י' עם המחנך החדש שלנו, למדתי שיעור חשוב לחיים. הוא הראשון שאמר את האמת (שלו לפחות), "מה שאתם יכולים לדחות למחר, תדחו למחרתיים". באותו רגע הבנתי שזכיתי למחנך שהוא קצת אחר, כזה שידע להסביר לנו שלא יגיע קצו של העולם אם נאחר ביום. עכשיו אני, מעופפת וחולמנית, מפרסמת הדרכת DIY שהכנתי לראש השנה, בתחילת דצמבר. לא ששכחתי, פשוט טרם הגעתי לזה. אז… בראש השנה, הכנתי מתנה DIY לאחי וגיסתי שאירחו אותנו לחג והנה ההדרכה המצולמת.
אם יש משהו שאני לא מחבבת במיוחד, זה לעמוד בתור לקופה בחנות לכלי בית לפני החג. יש משהו מייאש בלראות את כולם אוחזים במתנות דומות הנארזות באריזות זהות, שלא לדבר על בזבוז הזמן, במיוחד אם זה בא על חשבון זמן העבודה אן זמן איכות של אחה"צ עם הילדים. בקיצור, אני מעדיפה ליצור בבית משהו נחמד ויפה, מקורי ומכל הלב, מאשר לכתת רגלי בין כל מוצרי ה- MADE IN CHINA שיש בחנויות. העלות של עציץ כזה היא נמוכה יחסית ועולה פחות מ-50 ש"ח. הרבה פחות מאשר כל מתנה שאפשר לקנות בחנות, אלא אם הסתפקתם בקערית אישית או פותחן בקבוקים.
עציץ קקטוסים DIY –
החומרים:
חבילת דאס – אני בחרתי בצבע לבן, למראה נקי ושילוב עם צבע ספריי זהב שהיה לי בבית. מחיר: 14 ש"ח.
קקטוסים – אפשר לשלב בין 3-4 קקטוסים, תלוי בגודל הכלי וסוג הקקטוסים. כל קקטוס עולה סביב 7 ש"ח.
צבע ספריי MTN94 – אפשר גם צבע מסוג אחר אם אין צבע ספריי בבית. חשוב לשים מסקינגטייפ בשביל שהצביעה תהיה בגימור יפה.
כלי העבודה:
מערוך – לרידוד אחיד ויפה של הדאס
נייר אפייה – למניעת הידבקות של הדאס למשטח העבודה
סרגל – לסימון מידות עבור חיתוך הדאס
סכין – לחיתוך, חלק מהחיתוכים מלאים וחלק חצי עומק
מסקינגטייפ – לסימון עבור הצביעה, במידה ורוצים צביעה חלקית של הדאס.
זמן העבודה הכולל הוא סביב שעה נטו, לא כולל זמן הייבוש באמצע. דאס צריך 24 שעות עד לייבוש מלא, כך שעושים את פעולת הרידוד, החיתוך ויצירת הצורה של הכלי – מייבשים במשך 24 שעות – ואז אחרי שמתייבש, ניגשים למלאכת הצביעה, מילוי החול ושתילת הקקטוסים.
כמה טיפים:
1. רצוי לזרום עם החומר ולחוש אותו, זו ההנאה בעבודה עם חומר וכשנהנים, התוצאה בהתאם. 2. רצוי לחתוך את השוליים בקו ישר, כך העציץ יראה יותר FINE. מהשאריות אפשר להכין משהו קטן, לדוגמה, אני הכנתי מדליה לכל אחד מהבנים שלי. 3. כשמניחים לייבוש, רצוי לשים חפצים מסביב, בשביל למנוע דפורמציה (התעוותות של הצורה). 4. לחכות מספיק זמן לייבוש של החומר, וגם לייבוש של הצבע. 5. לשתול את הקקטוסים עם כפפות, כי קוצים זה לא הכי נעים. למתקדמים, אפשר גם להכין שבלונה ודרכה לצבוע, או ליצור כיתוב מסוים שיהפוך את הכלי ליותר אישי.
בהצלחה! שאלות יתקבלו בברכה :)
5 תגובות
מירה קדם
5 בספטמבר 2017 ב 15:08פנטסטי !!! תוצאה נהדרת !!
חשבתי שבחלק הפנימי ניתן להניח ניילון ע'מ למנוע לחות קבועה והתפוררות
Miss Garot
5 בספטמבר 2017 ב 15:30תודה על הרעיון הנהדר! בעקרון קקטוסים וסוקולנטים דורשים השקייה מעטה, אך שכבת בידוד בין החול תמיד יכולה לעזור :)
איילה
28 בדצמבר 2015 ב 18:32רעיון פשוט ויפה, חבוצע בקרוב:)
איילת
3 בדצמבר 2015 ב 20:12היי
קודם כל תודה על ההדרכה :) אני ממש נהנת לקרוא את הבלוג.
רק שאלה – האם הלחות של החול לא פוגעת בדס?
Miss Garot
3 בדצמבר 2015 ב 21:02אני שמחה לשמוע שאת אוהבת :)
אין מה לדאוג מבחינת לחות החול של הקקטוסים, כי לא אמורים להשקות אותם בחודשי החורף, ובקיץ כשכן מקים אז זה ממש מעט מים. בעקרון עדיף חוסר במים על עודף כשמדובר בהשקיית קקטוסים. שיהיה בהצלחה!